În localitatea Pișchia din județul Timiș, pe un tronson de drum de aproximativ trei kilometri, se toarnă un nou covor asfaltic. Este vorba de o lucrare de întreținere, care ar urma să pună capăt nenumăratelor sesizări cu privire la starea proastă a drumului, ce s-a deteriorat din cauza traficului greu și intens din localitate. Localitatea e tranzitată de numeroase mașini de mare tonaj, iar foarte mulți transportatori nu respectă reglementările în vigoare privind greutatea maximă admisă. 

„Avem un trafic foarte greu în această zonă, un trafic intens, dar sper că pe parcurs vom găsi variante, astfel încât acest trafic să fie respectat de toți transportatorii. Fac un apel, din nou, la transportatori, să respecte tonajul pe drumurile județene, să respecte regulile de circulație, să respecte restricțiile și investițiile pe care le facem de la consiliul județean pentru cetățeni”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș (CJT).

Tronsonul reabilitat are o lungime de 2,7 kilometri, iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 1,7 milioane de lei, bani ce provin din fondurile proprii ale CJT. Conform autorităților județene, lucrările vor fi finalizate în cursul acestei săptămâni. (I.N.)