Drumul Timișoara - Moșnița Nouă va fi în curând lărgit la patru benzi. Anunțul a fost făcut în direct pe Facebook marți, 9 iunie, de președintele Consiliului Județean Timiș (CJT), Călin Dobra. 

Licitația pentru lărgirea la patru benzi a drumului a fost contestată în luna aprilie, însă conform declarațiilor lui Călin Dobra, Curtea de Apel a dat câștig de cauză Consiliului Județean. Prin urmare, contractul de execuție va putea fi semnat în curând.

„În sfârșit vom avea constructor pe acest tronson de drum foarte important, Timișoara - Moșnița. Vom reuși să lărgim drumul la patru benzi. După cum vedeți traficul este infernal pe acest drum, îl știm cu toții. Am suportat criticile pe parcursul timpului, până la urmă le-am considerat constructive (...). Într-un final am primit decizia Curții de Apel și avem câștig de cauză în ceea ce înseamnă decizia care s-a dat la nivelul Consiliului Județean, drept câștigător. În momentul în care va fi înaintată în mod oficial această decizie vom putea semna contractul pentru realizarea acestui tronson de drum, lărgirea lui la patru benzi”, a precizat Călin Dobra.

Totodată, președintele CJT îndeamnă timișenii să aibă înțelegere deoarece începerea lucrărilor înseamnă și blocarea drumul pe o anumită perioadă de timp, pe anumite tronsoane. 

Lărgirea la patru benzi a drumului presupune și realizarea de sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întregul traseu de 4,1 kilometri. De asemenea, vor fi amenajate căi de acces către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului, iar lucrarea prevede atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun.

Proiectul are o valoare de 30 de milioane de lei și va fi realizat cu bani din bugetul CJT și prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Termenul de finalizare este de nouă luni de la începerea lucrărilor. 

 

Ioana NICOLESCU