În cadrul unei întâlniri de lucru care a avut loc miercuri, 3 iunie, cu managerii unităților sanitare, conducerea Direcției de Sănătate Publică a Județului (DSP) Timiș și Instituția Prefectului-Județului Timiș, s-a convenit redeschiderea spitalelor și pentru cazurile clinice non-COVID.

În acest sens, având în vedere specificul patologiei, Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului „Dr.Victor Babeş” Timişoara va fi redeschisă cu prioritate, respectându-se circuitele funcționale conform normelor sanitare în vigoare.

„Din analiza gradului de ocupare a paturilor în perioada pandemiei de COVID-19, s-a constatat faptul că nu a fost atinsă capacitatea maximă și în acest moment, disponibilitatea de internare a spitalelor este favorabilă creșterii capacității de tratament și pentru cazuistica non-COVID, în măsura în care se asigură circuite separate pentru aceasta. DSP Timiș va sprijini în mod deosebit reorganizarea Spitalului Bega și a Secției de Dermatologie a Spitalului Municipal, ținând cont de faptul că solicitările medicale în aceste domenii sunt numeroase. În funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-COV-2 vor asigura, cu avizul DSPJ Timiș, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale”, transmit reprezentanții DSP Timiș. 

În acest context, fiecare unitate sanitară cu paturi va întocmi și prezenta un plan de măsuri care să cuprindă inclusiv reorganizarea circuitelor. Acest plan urmează a fi discutat în cadrul unei întâlniri ce va avea loc săptămâna viitoare și ulterior va fi supus avizării DSPJ Timiș. (I.N.)