După o serie de discuții cu specialiști din domeniul artistic, Consiliul Județean Timiș (CJT) a hotărât să aloce 1,5 milioane de lei pentru susținerea artiștilor locali. Banii vor fi alocați pentru proiecte online, prin intermediul programului OcroTim, demarat de curând de CJT. 

„Domeniul culturii a fost greu încercat în perioada pandemiei, dar acest lucru nu trebuie să continue. Artiștii trebuie susținuți să treacă peste perioada dificilă în care ne aflăm. Am avut o serie de discuții cu profesioniștii din domeniu și împreună cu ei am găsit o soluție ca să susținem cultura independentă, în cadrul programului OcroTim. Venim cu o primă măsură concretă prin care îi sprijinim în mod special pe artiștii independenți”, a spus Călin Dobra, președintele CJT.

Pentru că manifestările care reunesc un număr mai mare de persoane sunt momentan suspendate, s-a luat decizia finanțării proiectelor din mediul online. 

„Prin Ghidul de finanțare a proiectelor culturale, alocăm 1.5 milioane de lei pentru evenimentele care se vor desfășura exclusiv online. Suntem într-o perioadă în care cuvântul cheie trebuie să fie adaptare. Interzicerea evenimentelor i-a pus pe artiști la grea încercare, însă sunt oameni creativi, care cu siguranță vor putea creiona proiecte interesante, de care ne vom bucura la distanță”, a mai precizat Dobra. 

Procedura de depunere a proiectelor rămâne neschimbată. Măsura va fi votată în următoarea ședință de plen a aleșilor județeni.

 

Ioana NICOLESCU