Proiectul de lărgire la patru benzi a drumului Timișoara - Moșnița Nouă prevede modernizarea unei porțiuni de 4.1 kilometri de șosea. Dacă toate păreau că merg conform planului, licitația pentru executarea lucrărilor a fost contestată cu o zi înainte de încheierea termenului limită.  

„Ne-am bucurat și am sperat că, în cel mai scurt timp, vor începe lucrările. Am făcut și un apel către firmele care au participat la licitație, să înțeleagă importanța extinderii la patru benzi, a drumului Timișoara - Moșnița Nouă și să lase firma desemnată să înceapă lucrările. Din păcate, cu o zi înainte de termenul limită de depunere a contestațiilor, reprezentanții companiei care a pierdut licitația au considerat că trebuie să se arate nemulțumiți de procedură, astfel că au blocat proiectul”, transmite președintele Consiliului Județean Timiș (CJT), Călin Dobra. 

Decizia finală aparține Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.). Astfel, fie vor fi reevaluate ofertele, fie se va reconfirma câștigătorul anunțat de CJT.

Proiectul, în valoare de peste 30 milioane lei, prevede realizarea de sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întreg traseul, plantarea a peste 1.000 de arbori, amenajarea de accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. De asemenea, sunt prevăzute atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun.

Conform documentației, termenul de execuție maxim acceptat este de nouă luni de la începerea lucrărilor. 

Fondurile necesare sunt asigurate din bugetul CJT și prin Programul Național de Dezvoltare Locală - PNDL.

 

Ioana NICOLESCU