Masa Critică, un marș pe biciclete care se desfășoară în ultima zi de vineri a fiecărei luni, la nivel global și la Timișoara, fost fost anulat. În contextul pandemiei cu virusul COVID-19 și al restricțiilor impuse de autorități, întâlnirea din luna martie nu mai poate avea loc. „Tratăm cu responsabilitate indicațiile și obligațiile necesare, respectând astfel interzicerea oricărei forme de activitate sportivă colectivă. Vă încurajăm însă să folosiți bicicleta, individual, atunci când aveți nevoie să vă deplasați din casă în scop personal sau profesional. Chiar una din recomandările MAI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19) sună așa: <<În zonele urbane, pentru distanțe mici, se recomandă folosirea modalităților alternative de deplasare, fie cu bicicleta/trotineta electrică, fie mersul pe jos>>, transmit organizatorii.

Reprezentanții grupului de la Timișoara critică însă dur administrația locală pentru starea pistelor de biciclete și pentru prioritățile stabilite în investiții. 

„Păcat și grav că în Timișoara nu avem infrastructura potrivită pentru a ne deplasa în siguranță pe pistele de biciclete chiar acum când avem altele pe cap decât să ne ferim de gropi, de bălți, de borduri, de piste care se termină brusc în carosabil și de mașini parcate ilegal. Noi credem că incompetența autorităților locale de a oferi o infrastructură sigură pentru transportul alternativ este mână în mână cu incompetența de a ne asigura și altfel de infrastructuri care să ne sprijine în viața urbană de zi cu zi.

Știm, pistele de biciclete nu sunt acum o prioritate, dar vrem să tragem un semnal de alarmă asupra lipsei de viziuni a administrației locale și a urmărilor acesteia care se resimte cu atât mai tare în situații grave de urgență precum aceasta pe care o trăim acum”, mai spun reprezentanții Masa Critică din Timișoara. (I.N.)