Având în vedere necesitatea izolării persoanelor peste 65 de ani, respectiv a altor categorii de persoane cu grad ridicat de risc în cazul unei infecții cu Covid-19, precum și necesitatea de a limita răspândirea virusului, în municipiul Timișoara s-a format grupul de solidaritate comunitară „Vă ajutăm din Timișoara!”.

Scopul principal este acela de a oferi voluntar asistență categoriilor de persoane cu grad ridicat de risc în cazul unei infecții cu Covid-19 prin facilitarea aprovizionării cu alimente, medicamente și alte materiale indispensabile dar și prin consiliere psihologică la telefon. Grupul intenționează să pună la dispoziția autorităților capabilitatea de acțiune de care dispune și să depună diligențe pentru a da curs oricăror cerințe de ajutorare a cetățenilor. 

Printre persoanele care pot beneficia de aceste tip de ajutor se numără: persoanele vârstnice sau care au alte afecțiuni medicale și prezintă un grad ridicat de risc în cazul unei posibile contaminări cu Covid-19, persoanele cu dizabilități, părinții singuri care au copii mici, persoanele aflate în izolare la domiciliu, chiar dacă izolarea este autoimpusă.

Pentru a evita propagarea virusului, grupul se organizează pe rețelele de socializare și exclusiv online. Informații complete despre grup precum și acțiunile acestora se pot găsi pe pagina www.ajutamdintimisoara.ro sau pe facebook la https://www.facebook.com/groups/140888713942137/

Grupul s-a format în colaborare cu grupul „Vă ajutăm din Cluj!” și reunește mai mulți cetățeni activi din organizații implicate civic din Timișoara: Federația Inițiativa Timișoara, Look Inside și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș. 

 

Ioana NICOLESCU