Voluntari din județul Timiș se alătură efortului de limitare a infecției cu COVID 19, derulând o campanie de transmitere către comunitățile defavorizate a informațiilor oficiale legate de combaterea virusului. 

Astfel, în data de 22 martie, sub sloganul „Responsabilitate + solidaritate = sănătate în comunitate”, o echipă de patru voluntari s-a deplasat în localitățile Pesac, Periam, Sânpetru Mare (Igriș) și Saravale. Nu au fost convocate întâlniri publice, ci au fost postate materialele puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș. Persoanele întâlnite pe stradă au fost sfătuite să-și limiteze deplasările, să stea cât mai mult în casă, să anunțe orice încălcare a condițiilor izolării la domiciliu.

Acțiunea este organizată de Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană iar campania se desfășoară în cadrul programului Centrul Mobil de Medicină Comunitară Banat. 

„Dezinformarea, incertitudinea, reprezintă pericole care pot destabiliza o societate aflată în impas așa cum ne aflăm noi acum. E greu să asiguri minimul de igienă când 50 de gospodării se alimentează de la aceeași pompă de apă, când gospodăria nu este conectată la canalizare sau accesul la produse de igienă este redus”, au spus organizatorii campaniei. 

 

Ioana NICOLESCU