Consilierii județeni s-au întrunit vineri, 20 martie, într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean Timiș (CJT), care s-a desfășurat online. Printre proiectele de hotărâre ce au fost aprobate se numără și rectificarea bugetului județului, astfel încât suma de 500 mii lei din fondul de rezervă va fi alocată spitalelor și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de kituri de testare, echipamente de protecție și corturi de triaj. 

„S-a aprobat utilizarea sumei de 500 mii lei din fondul de rezervă la dispoziția Consiliului Județean, astfel: 150 mii lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Municipiul Timișoara, pentru achiziționarea de urgență a reactivilor pentru testare, necesare pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul Coronavirus Covid-19; 250 mii de lei pentru achiziționarea a cinci corturi de triaj și echipamente de protecție specifică pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș; și 100 mii lei pentru Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara pentru achiziționarea kiturilor pentru testarea Covid - 19”, au transmis autoritățile județene.

„4.000 de teste pentru depistarea Coronavirus vor ajunge, în cel mai scurt timp, în unitățile sanitare din orașul de pe Bega”, a precizat Călin Dobra, președintele CJT.

Ședința în format videoconferință a reunit 31 de consilieri județeni, dintr-un total de 36 și s-a desfășurat fără dificultăți, voturile fiind date în unanimitate și înregistrate electronic.

Ioana NICOLESCU