Toate mijloacele de transport în comun din Timișoara au fost dotate cu dozatoare cu lichid dezinfectant. Montarea acestora a început în urmă cu câteva zile iar alimentarea lor cu lichid dezinfectant a fost făcută în cursul nopții de vineri, 6 martie. În acest fel, călătorii au posibilitatea de a-și igieniza mâinile de câte ori consideră că acest lucru e necesar. Măsura a fost luată pentru a asigura protecție călătorilor și a împiedica răspândirea noului coronavirus.

„Este vorba despre 390 de astfel de dozatoare, care sunt montate în mijloacele de transport în comun în felul următor: trei dozatoare în fiecare autobuz articulat, două dozatoare în fiecare tramvai, două dozatoare în fiecare remorcă de tramvai, două dozatoare în fiecare autobuz scurt, un dozator în fiecare troleibuz, un dozator în fiecare vaporetto, un dozator în fiecare minibuz, un dozator în tramvaiul turistic”, transmit reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara (SPT).
De asemenea, o altă măsură luată de societate este dezinfectarea tuturor mijloacelor de transport în comun cu cloramină înainte de a intra pe traseu. STPT scoate în traseu, în fiecare zi, peste 150 de mijloace de transport în comun. (I.N.)