Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara a fost demarat studiul geotehnic pentru sala polivalentă ce urmează să fie construită în municipiu, conform contractului de servicii. 

Proiectul, finanțat de Compania Națională de Investiții (CNI), cuprinde sala polivalentă de 16.000 de locuri și amenajări conexe, precum parcare, drumuri de incintă, alei etc., și este în dezbatere de câțiva ani. Dacă edilul Timișoarei voia cu orice preț ca edificiul să se construiască în Timișoara, președintele Consiliului Județean Timiș (CJT), Călin Dobra, intenționa construirea sa la Giroc. În final s-a stabilit că sala polivalentă va fi ridicată în Timișoara, pe str. Aleea F.C. Ripensia nr. 35-37, lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”.

Deocamdată proiectul este abia la început, în faza de documentație. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, afirmă că studiul geotehnic, care se află în desfășurare, va fi finalizat în luna ianuarie.
Se fac prospectările de rigoare în cadrul fazei de elaborare a studiului geo. Acesta va fi finalizat în luna ianuarie. De îndată ce-l vom avea, îl vom transmite Companiei Naționale de Investiții. Tot așa am făcut și cu documentația topografică, aceasta fiindu-ne predată înainte de Crăciun”, a afirmat acesta marți, 14 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă.

Următorul pas va fi scoaterea la licitație a studiului de fezabilitate, de către CNI, însă va mai dura până la începerea efectivă a lucrărilor. Deși șantierul ar putea începe anul acesta, cel mai probabil sala polivalentă va fi gata abia în câțiva ani.

Ioana NICOLESCU