Duminică, 12 ianuarie, de la ora 12, în Parcul Central din Timișoara va avea loc evenimentul caritabil „Te provoc sa fii bun - Încălzim suflete”. Acțiunea este dedicată oamenilor străzii, în sprijinul cărora vor fi colectate articole groase de îmbrăcăminte. 

„Anul cel Nou, care se deschide în fața noastră începe cu frig și zăpadă. E totul idilic și frumos cand observi iarna din confortul și caldura casei tale, dar e mult mai trist și greu cand viața te face să fii om al străzii. De aceea, la început de an te invităm la o mică faptă bună! Ia de acasă un palton gros sau o geacă mai sănătoasă, o pereche de mănuși sau un fular care nu îți mai folosesc și vino să ne întâlnim în Parcul Central. Vom îmbrăca aceste haine pe după copaci și le vom lăsa acolo cu mesajul: <<cu drag, pentru tine om bun…>>
Haideți să fim uniți și în aceste momente, să nu-i judecăm pe acești oameni, ci doar să încercăm să-i ajutăm să treacă cu bine peste aceasta iarnă geroasă”, transmit organizatorii evenimentului.

În ceea ce privește organizarea, întâlnirea celor care doresc să ia parte la acțiune va avea loc duminică, între orele 12-13, în fața monumentului Ostașului Necunoscut. Oamenii străzii de la Centrul de noapte Brâncoveanu și Centrul de primiri urgențe vor fi anunțați de desfășurarea acțiunii.

Timișorenii sunt rugați să aducă maximum două articole de îmbrăcăminte (palton sau jachetă) și una, două căciuli, fulare sau perechi de mănuși.

Ioana NICOLESCU