A devenit deja o tradiție ca la începutul lunii ianuarie, studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara (UPT) să organizeze, în holul central al Bibliotecii UPT, o expoziție de scaune creative, originale, atipice, în cele mai diverse forme, culori și materiale.

Cea de-a treia ediție a expoziției „Sit with me” poate fi vizionată și anul acesta, începând cu data de 9 ianuarie, în holul Bibliotecii UPT. Expoziția reunește aproximativ 50 de creații ale studenților-arhitecți.

Problema poluării, una dintre cele mai actuale probleme ale zilelor noastre, implică necesitatea adoptării unor strategii de a proteja și de a preveni accentuarea efectelor catastrofale asupra mediului natural și din punct de vedere al materialelor folosite în designul de produs și al amenajărilor de interior. Astfel, în cadrul proiectului de arhitectură de interior, studenții anului VI ai Facultății de Arhitectură și Urbanism, coordonați de cadrele didactice Mihai Donici și Cristina Maria Povian, și-au propus realizarea unui scaun ECO-FRIENDLY- realizat în totalitate din materiale reciclabile sau reutilizabile, în cele mai creative moduri posibile”, spun reprezentanții universității timișorene.

Pentru studenți, obișnuiți să lucreze mai mult pe hârtie sau pe calculator, expoziția reprezintă o provocare, mai ales că spațiul de expunere are o vizibilitate din ce în ce mai mare, oferind și un util feed-back realizatorilor.
Expoziția va fi deschisă timp de o lună. (I.N.)