Copiii din Timișoara își pot antrena abilitățile de antreprenor participând la Târgul de Crăciun al copiilor. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, între orele 10-13 și 16-20, la Ludoteca Habarnam din municipiu, situată pe str. Gavril Musicescu, nr. 39/A.

De la vârste foarte fragede copiii își doresc să fie independenți, să aibă bugetul personal pe care să-l cheltuie cum își doresc. Ar face orice ca să-și îndeplinească visurile dar depind de adulți și de bugetul familiei. Acest târg le oferă posibilitatea de a deveni creativi, de a-și pune imaginația la lucru, de a renunța la unele lucruri pentru a obține altele, de a comunica, de a negocia, de a vinde. Târgul este un prilej de a învață ce înseamnă curajul și încrederea, puterea inițiativei și a perseverenței, practic de a antrena abilitățile de antreprenor”, spun organizatorii.

Copiii sunt așteptați cu jucării, cărți sau obiecte realizate de ei, care consideră că ar putea fi vândute la un târg de Crăciun. S-au anunțat deja expozanți care vor pune în vânzare jucării, decorațiuni și obiecte hand-made, al căror preț pornește de la 1 leu, astfel că participarea poate fi un prilej de bucurie pentru toată lumea.

Pentru că organizatorii și-au dorit să reproducă întocmai un târg real, expozanții copii trebuie să facă o investiție în afacerea lor, prin plata unei taxe de 15 lei/zi.

Ioana NICOLESCU