Deszăpezirea drumurilor din zona Făget, județul Timiș, este asigurată pentru această iarnă. Consiliul Județean Timiș (CJT) a încheiat un alt contract, cu o nouă firmă, după ce activitatea firmei care trebuia să se ocupe de această zonă a fost suspendată printr-o sentință judecătorească, pe o perioadă trei luni. 

Astfel, până în data de 15 martie 2020, deszăpezirea drumurilor județene din jurul Făgetului va fi asigurată de societatea comercială AXO UTIL SRL.
Am rezolvat rapid problema generată de suspendarea activității firmei cu care eram sub contract în zona Făgetului, cea mai mare dintre cele șase. Am fost contratimp. Vesteasuspendării a venit în prag de iarnă, când firmele de deszăpezire, în mod normal, își fac stocurile și își pun la punct utilajele. Iată că i-am dat de capăt, am găsit o nouă firmă, care zilele acestea își face aprovizionările necesare”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Noul contract are o sumă maximă estimată de 3.5 milioane lei, bani ce vor putea fi decontați în funcție de nivelul precipitațiilor. Angajamentul în cauză fiind unul limitat, Consiliul Județean lucrează deja la licitația pentru un contract cadru pe mai mulți ani, care să intre în vigoare iarna viitoare.

Rețeaua de drumuri județene, administrată de către CJ Timiș, se ridică la aproape 1.300 de km de șosele, activitatea de deszăpezire fiind împărțită după cum urmează:
- zona I - Sânnicolau Mare - SC GROUP DCM SRL;
- zona II - Pișchia - SC MNG TRANS SRL;
- zona III - Gătaia - SC AXELA CONSTRUCŢII SRL;
- zona IV - Buziaș - SC TREDECO HOLDING SRL;
- zona V - Bethausen - SC COMPACT PRODUCT SRL LUGOJ;
- zona VI - Făget - SC AXO UTIL SRL. (I.N.)