„Dați drumul la cer!” este numele concertului caritabil de colinde care se va desfășura în data de 8 decembrie la Timișoara. Organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), evenimentul va avea loc la Liceul Ion Vidu din municipiu, începând cu ora 18. 

Totul a început în urmă cu doi ani, când timizi, îmbrăcați în straiele strămoșești, treceam pragurile bisericilor din satele bănățene și îi colindam pe cei care ne așteptau cu nerăbdare și ne primeau în inimile lor cu totul. Nu știam nici noi cine dă și cine primește cu adevărat, căci bucuria colindelor se revărsa asupra tuturor și ne făcea să simțim într-un fel aparte: să simțim românește, creștinește fiecare vers colindat. După doi ani de colindat prin sate, povestea continuă, iar pe lângă sate și spitale, ne-am hotărât să venim și în fața voastră.
Venim sa te colindăm pe tine, cel alături de care zi de zi așteptăm la semafor; pe tine, cel lângă care stăm în tramvai; pe tine, cel cu care ne întâlnim duminica la Sfânta Liturghie”, transmit reprezentanții ASCOR.

Prin acest eveniment vor fi strânse fonduri pentru familiile de care Departamentul Social-Filantropic „Zâmbet pentru inimă!” al asociației se ocupă an de an în cadrul campaniei „Vreau să zâmbesc de Crăciun!”. (I.N.)