Luni, 25 noiembrie, Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii și Automobile Bavaria Group au semnat un important parteneriat. Conform acestuia, automobile Bavaria Group devine partener unic de mobilitate al proiectului.

În această calitate, partenerul unic de mobilitate va pune la dispoziția Asociației TM2021 o flotă de automobile, autoutilitare și autocare pentru logistică, transportul oficialităţilor, al invitaţilor şi al echipamentelor, în cadrul programului cultural.

La ceremonia de semnare de la Bastionul Theresia din Timișoara, au participat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, Marilen - Gabriel Pirtea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria Group, Horațiu Rada și președintele Consiliului Director al Asociației TM2021.
Suntem o onorați să fim partenerii proiectului <<Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii>>. Este pentru a doua oară când ne implicăm într-un proiect cultural de o asemenea anvergură și importanță. Timișoara este al doilea oraș din România care deține acest titlu și primul care l-a câștigat în urma unei competiții. Vom fi împreună, pentru asigurarea unor servicii de mobilitate la cel mai înalt nivel. Avem o prezență puternică aici, prin mărcile BMW, MINI și MAN și ne dorim să contribuim cât mai mult la succesul evenimentelor culturale locale. Astfel de acțiuni reprezintă una dintre cele mai bune modalități de promovare a brand-ului de țară”, a spus Michael Schmidt, președinte Automobile Bavaria Group.

Pornim la drum azi alături de parteneri care sunt un simbol al calității și seriozității, două atribute care caracterizează, de altfel, întreg programul cultural Timișoara 2021 și toate activitățile pe care le desfășurăm pentru a avea acest program cultural. Îmi doresc să ducem și în acest fel Timișoara în Europa și Europa în Timișoara. Le mulțumesc partenerilor noștri de la Automobile Bavaria Group pentru contribuția lor la bunul mers al capitalei europene a culturii în 2021 și, sper eu, poate și după aceea”, a spus și Horațiu Rada, președintele Consiliului Director al Asociației TM2021.
Compania Automobile Bavaria deţine 12 dealeri BMW şi trei dealeri MINI în România. În cei 25 de ani de activitate, Automobile Bavaria a reprezentat cu mândrie emblema BMW în România, fiind primul importator al mărcii, singurul Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale (autorităţi şi diplomaţi) BMW, primul dealer BMW certificat M, primul agent certificat BMW i. Începând cu anul 2016, în portofoliul Automobile Bavaria Group a fost inclusă marca Opel, prin compania MHS Motors, urmând ca până la finalul acestui an să fie integrată și marca Volkswagen. (I.N.)