Prima ediție a Imagine Timișoara Festival are loc în 18-22 noiembrie și aduce la un loc fotografia de eveniment, de stradă, de produs, fine art, beauty sau fashion. Festivalul dorește să promoveze fotografia sub toate formele sale și să crească interesul publicului larg legat de acest domeniul cu ajutorul profesioniștilor. 

În cadrul evenimentului vor avea loc o serie de conferințe, workshop-uri tematice, concursuri de fotografie, urmate de expoziții distincte. Mai exact, agenda ediției 2019 cuprinde o conferință de fotografie pe durata a două zile, pentru 200 de participanți, urmată de șapte workshopuri pe teme dedicate celor pasionați de diversele domenii fotografice. Pe parcursul anului, la Imagine Timișoara Festival vor avea loc și trei concursuri de fotografie, portret, de stradă și de eveniment, trei expoziții foto în locuri inedite din Timișoara, un târg de echipamente foto-video și premiera unui film documentar despre fotografie (WedTrotter).

Conferința Imagine Timișoara Festival se va desfășura în perioada 19-20 noiembrie. Studenții la Arte și alte specializări conexe fotografiei, beneficiază de locuri gratuite. Speakerii conferinței Imagine Timișoara Festival sunt: Hajdu Tamas, Alexandru Hreniuc, Alexandru Mateiu, Andra și Marius Drăgan, Andrei Vuia, Cătălin Anghel, Cătălin Balog Bellu, Daniel Ilinca, Marius Bărbulescu, Sabina Mladin și Ștefan Mirea, alături de fotograful olandez Damon Pijlman.

Workshopurile (18-22 noiembrie) urmăresc o abordare practică alături de specialiști din domeniu. Participanții au ocazia să surprindă momentele urbanului cu ajutorului fotografiei de stradă, alături de Hajdu Tamas, să înțeleagă de ce fotografia poate fi o afacere și care sunt pașii care trebuie parcurși de la prima întâlnire cu potențialii clienții, până la livrarea materialelor post-eveniment, cu ajutorul Andrei și al lui Marius Drăgan.

Cei avansați în acest domeniu, vor pune în practică noțiuni de postprocesare și vor afla ce înseamnă un shooting de fashion/beauty, în cadrul workshopului susținut de Daniel Ilinca.

Editarea fotografiei de nuntă este un alt workshop, susținut de Cătălin Anghel, potrivit atât pentru fotografii aflați la început de drum, cât și pentru cei experimentați care doresc să-și îmbogățească cunoștințele.

Expozițiile Imagine Timisoara Festival oferă o ocazie de expunere pentru toți cei care practică fotografia ca pasiune sau meserie.

Imagine Timișoara Festival este un proiect al Asociației Imagine Timișoara, alături de prieteni și voluntari dornici să pună Timișoara pe harta europeană a evenimentelor dedicate fotografiei și să aducă arta mai aproape de public.
„Împreună, ne-am propus să aducem față în față artiștii în formare cu mentorii lor și cu publicul larg, să creăm expoziții vii în spații neașteptate, să deschidem un mediu proaspăt de expresie pentru artiști și să explorăm căile prin care industria fotografică poate câștiga plusvaloare - totul, pus la intersecția dintre creativitate și bune practici”, spun organizatorii.

Ioana NICOLESCU