Peste 30 de voluntari ai Asociației Acasă în Banat s-au mobilizat sâmbătă, 12 octombrie, pentru a face o faptă bună. Ei au intervenit la casa Ionelei din Coșteiu, județul Timiș, mamă a patru copii, ce suferă de epilepsie. 

La Coșteiu, condițiile în care trăiesc cei patru copii, alături de mamă și de bunică sunt greu de descris: o casă mare, neterminată, neizolată, fără baie și cu geamuri sparte. Cei mici merg la școală și la grădiniță, însă acasă, condițiile sunt dificile.
Așadar, zeci de voluntari s-au mobilizat și de la primele ore ale dimineții se curățau pereții, se demontau geamuri și uși, se repara instalația electrică.

Familia este de mult timp în vizorul unei asociații, ei au mai primit îmbrăcăminte, produse de curățenie, alimente, însă problema de fond a rămas, casa lor nu era izolată, instalația electrică era de proastă calitate, au probleme cu hornul, nu au o baie unde să se poată spăla și unde să poată amplasa o mașină de spălat. Așadar ne-am unit forțele cu Rotaract Club Timișoara Opera și Asociația Educația la Sat și am decis că este un caz unde trebuie neapărat să intervenim acum, în prag de iarnă”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Lucrările s-au concentrat pe igienizarea casei și curții, înlocuirea instalației electrice, înlocuirea ferestrelor cu unele eficiente termic, termoizolarea fațadei și zugrăvirea interiorului, însă urmează o nouă etapă, unde va fi din nou nevoie de ajutor. Casa trebuie izolată complet pe exterior, să fie finalizate tencuielile și zugravelile pe interior, să fie montate două sobe noi, dar și să se amenajeze o baie la interior și conectarea ei la sistemul de canalizare.

Pe lângă voluntari, sâmbătă au fost alături de Ionela și donatori de materiale de construcții, bani, alimente sau alte bunuri, care și-au dorit să asigurăm împreună o iarnă liniștită acestei familii.

Persoanele care doresc să se implice și să ajute la finalizarea proiectului pot face acest lucru la următoarea intervenție. Necesarul de materiale și calendarul lucrărilor vor fi anunțate în curând de Asociației Acasă în Banat.

Aceasta este cea de-a 47-a casă la care intervin voluntarii asociației.

Ioana NICOLESCU