Sport, oameni, prietenie, comunitate, istorie, capitală culturală în 2021, identitate, bucurie: așa descriu organizatorii Timișoara City Marathon. Evenimentul se va desfășura duminică, 27 octombrie și promite multă voie bună pentru participanți.

Timişoara se pregăteşte pentru a oferi turiştilor în anul 2021 un program cultural deosebit, cu ocazia deţinerii de către oraş a titulaturii de Capitală Europeană a Culturii. Vom fi una dintre principalele atracţii turistice ale Europei, deci o destinaţie de vacanţă foarte dorită şi căutată. Zeci de mii de persoane folosesc prilejul unor evenimente sportive populare pentru a vizita şi descoperi noi oraşe şi istoria lor. În acest context, organizaţia Alergotura doreşte să completeze oferta culturală cu una sportivă cu scopul de a atrage în Timişoara publicul interesat de evenimente de alergare, în special de probe de maraton şi semimaraton”, transmit organizatorii.

Timişoara City Marathon a început în anul 2017, cu o ediție pilot, s-a dezvoltat în anul următor, iar de anul acesta ar putea deveni un eveniment de referință pentru Timișoara și Banat.
Credem ca suntem pregatiti sa facem un eveniment de referință pentru Timișoara și Banat, pentru istoria și identitatea lor. Ne dorim să devină un eveniment cu tradiţie atât local, în viitoarea Capitală Europeană a Culturii, cât şi pe plan european”, mai spun organizatorii evenimentului.

Cursele de alergare au fost inspirate de un pasaj din istoria Timișoarei și au nume cu rezonanță istorică.

În cadrul competiţiei sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc sportul şi experienţele noi, indiferent de oraş sau ţară.
Înscrierile se pot face pe pagina de internet a evenimentului.

Ioana NICOLESCU