RETIM Ecologic Service SA și ADID Timiș derulează în perioada 7 octombrie – 2 decembrie 2019 campania de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în Zona 1 Timiș, care include localitățile: Bucovăt, Variaș, Sânandrei, Șandra, Iecea Mare, Parța, Pișchia, Fibiș, Mașloc, Cărpiniș, Cenei, Checea, Cărpiniș, Foeni, Otelec, Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvăz, Peciu Nou, Săcălaz.

Cetățenii din aceste zone vor putea depune deșeurile voluminoase și periculoase în containerele special puse la dispoziție, în punctele de colectare menționate aici.

Deșeurile voluminoase sunt mobilier, covoare, obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeurile din echipamente electrice și electronice, precum: calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși, geamuri, tocuri de geamuri și sticlă de geam, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative, mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice, canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, oale, ceasuri, perdele, draperii, dulapuri de baie, suporturi prosoape, lustre, tablouri, obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă, carpete, preșuri etc.

Nu se colectează în cadrul acestei campanii: deșeuri periculoase; deșeuri industriale (inclusiv cele rezultate din producție), deșeuri din construcții și demolări; deșeuri de echipamente electrice și electronice ( televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere etc.).

Deșeurile voluminoase și periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul depunerii voluntare la punctul de colectare și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare. (I.N.)