Lucrările continuă la podurile din Iosefin cu toate că promisiunile făcute de primărie prevedeau deschiderea acestora până la începerea anului școlar. Autoritățile locale transmit un nou termen până la finalizarea lucrărilor. 

Am fost ieri pe cele două șantiere și era mobilizare serioasă. Podul Dragalina, așa cum am declarat și înainte de vizita de ieri va fi gata mai întâi și apoi, la scurt interval de timp, o să îi vină rândul și Podului Eroilor.
La Dragalina se făceau ultimele pregătiri în vederea turnării asfaltului. S-a ajuns aproape de momentul în care se toarnă primul strat de asfalt, în anumite zone se face egalizarea, apoi se va veni cu binderul și în final cu stratul de uzură. Aici a fost nevoie și de egalizare, mai ales la racordurile cu bulevardele la care este conectat podul. Sigur că trebuie lăsat timp între anumite operații tehnologice, așa cum cer normele, dar ce se poate face rapid, se va face”, a afirmat Nicolae Robu.

Edilul Timișoarei spune că podurile se vor deschide traficului până la sfârșitul lunii septembrie. Deși s-ar putea ca balustrada să nu fie finalizată până atuncii, va fi dat în folosință carosabilul, pistele de biciclete și liniile de tramvai.
”Mai mult de lucru va fi la balustrade, la parapeți, dar partea aceasta carosabilă, trotuarele, pistele de biciclete și liniile de tramvai vor deveni funcționale cât de curând. În mod sigur se va circula până la sfârșitul lunii. Asta pot să v-o spun acuma mai încrezător decât am făcut-o pe parcursul întregului an. Mereu am spus că până la sfârșitul lunii septembrie ambele poduri vor fi gata. Am insistat ca măcar Podul Dragalina să fie gata până la începerea școlii. Nu s-a putut, dar repet, nu era un termen contractual. Nu știu cât va dura lucrul la balustradă. E o soluție menită să fie în ton cu clădirile vechi din zonă și este foarte multă manoperă. Eu pun presiune, dar o fac cât de cât la modul realist”, a conchis primarul municipiului Timișoara.

Lucrările la Podul Dragalina sunt realizate de de firma Tehnodomus, iar valoarea acestora este de 6,3 milioane de lei, cu TVA.
Podul Eroilor este reabilitat de asocierea de firme Super Construct și Pod Construct, valoare lucrărilor fiind de 3,7 de milioane de lei, cu TVA.

Ioana NICOLESCU