Marți, 10 septembrie, s-a semnat contractul de finanțare privind modernizarea și dotarea ambulatoriului Clinicii de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Spitalului Municipal din Timișoara. Lucrările vor fi realizate pe fonduri europene, pe axa 8.1 din Programul Operațional Regional. 

Este vorba despre un proiect prin care realizăm extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea acestui ambulatoriu de specialitate, din cadrul Spitalului Municipal Clinic de Urgență Timișoara. Lucrul acesta se va realiza prin demolare parțială și extindere, atât pe orizontală, cât și pe verticală, a grupului de clădiri de care dispunem”,a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Ambulatoriul de Recuperare Fizică și Balneologie va fi dotat cu aparatură de specialitate și mobilier specific. Realizarea proiectului va reduce timpul de diagnostic și tratament a pacienților, iar numărul acestora va crește cu aproximativ 35%.
De infrastructura medicală construită trebuie să beneficieze un număr de cel puțin 2.147 de persoane.

Valoarea totală a proiectului este de 23.716.126 lei, cu TVA inclus, iar durata de finalizare a proiectului este de 38 de luni.

Ioana NICOLESCU