Actori ai sectorului alimentar din șapte țări europene - Irlanda, Marea Britanie, Finlanda, Estonia, Polonia, Grecia și România se vor reuni în această toamnă la Timișoara, la invitația Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest. Aceștia vor participa la conferința internațională organizată de ADR Vest pentru a marca finalizarea cu succes a proiectului NICHE, privind inovarea în sectorul alimentar.

Conferința va avea loc în data de 11 septembrie, la VOX Technology Park, situat în Calea Torontalului 69, cu începere de la ora 8.30.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate politici și bune practici din sectorul alimentar, derulate în diferite regiuni europene și se va discuta despre potențialul acestora de a fi transferate în noile politici sectoriale regionale.
Pregătim totodată diferite sesiuni tematice despre modele de brand-uri regionale construite pe gastronomia și produsele locale, exemple de produse alimentare inovative realizate în laboratoare de cercetare europene, modele de business și de colaborare cu mediul de afaceri ale platformelor care sprijină inovarea în sectorul alimentar. Își vor oferi expertiza organizații de sprijin pentru sectorul alimentar la nivel internațional, universități și centre specializate în cercetare, dezvoltare și inovare, precum și firme inovative din sectorul agroalimentar”, transmit reprezentanții ADR Vest.

Peste 30 de participanți internaționali și-au confirmat deja prezența la eveniment. Pe listă se regăsesc: EIT Food - European Institute of Innovation & Technology, FoodOvation UK, FoodWest Finland, Science Technology Park Crete, University of Science and Technology in Bydgoszcz, FoodCoast Ireland, Polli Horticultural Centre Estonia, Food Network UK și alte nume importante din domeniul alimentar la nivel european.

Participanții vor avea ocazia să interacționeze într-un spațiu dedicat, iar în cadrul evenimentului va fi prezentat și proiectul pilot „Arome proprii”, dezvoltat de ADR Vest pentru Regiunea Vest.

La conferința internațională pot participa firme, producători locali și organizații din sectorul alimentar. Cei care doresc să asiste la eveniment trebuie să se înregistreze pe platforma dedicată evenimentului
Participarea este gratuită.

Ioana NICOLESCU