Începând cu data de 15 august, persoanele cu dizabilități vor putea circula cu mijloace de transport în comun speciale, amenajate și dotate în funcție de nevoile lor. Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) anunță inaugurarea serviciului, care va putea fi folosit pe bază de solicitare telefonică la numărul gratuit 0800.410.415, prin solicitare scrisă, depusă la sediul instituției de pe bulevardul Dâmboviţa 67, sau trimisă pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Mijloacele de transport, patru autoturisme Dacia Dokker, vor circula doar pe teritoriul municipiului Timişoara, de luni până duminică, în intervalul orar 8-20.

Transportul este gratuit și poate fi solicitat în urma înregistrării într-o bază de date cu caracter personal ale posibililor utilizatori, construită la cererea și cu acordul persoanelor cu handicap locomotor care doresc să folosească serviciul. Baza de date este construită în scopuri legitime, pentru evidențierea și probarea utilizării serviciului numai de persoane aflate în drept.

Persoanele beneficiare pot fi însoțite în deplasare de cel mult un însoțitor.
Funcție de disponibilul de autovehicule, dispecerul STPT va aloca vehicule / șoferii planificați zilnic pentru realizarea efectivă a serviciului de transport. Dispecerul va apela beneficiarii pentru confirmarea viitoarei prestații.
La sosire, la adresa de plecare a beneficiarului în drept, șoferul autovehiculului va solicita documentul de identificare a calității de beneficiar al serviciului de transport persoane cu dizabilități locomotorii și va completa foaia de parcurs a vehiculului cu date despre cursă (adresa de plecare, ora de plecare, indexul odometrului la plecare(km)) și date despre beneficiar (serie document doveditor al handicapului locomotor și CNP). La adresa de destinație șoferul va încheia cursa înscriind în foaia de parcurs adresa de destinație a beneficiarului, ora de sosire, indexul odometrului la sosire (km). Beneficiarul va semna pentru confirmare în dreptul înregistrării cursei în foaia de parcurs”, mai apare în regulamentul comunicat de STPT.

Ioana NICOLESCU