Unul dintre cele mai așteptate proiecte din județ a intrat într-o nouă etapă: s-a deschis licitația pentru lărgirea la patru benzi a drumului județean Timișoara - Moșnița Nouă. Lucrarea a fost publicată pe Sistemul electronic de achiziții publice.

Proiectul prevede realizarea de sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întreg traseul. În plus, vor fi plantați peste 1.000 de arbori și se vor amenaja accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. De asemenea, sunt prevăzute atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun.

Drumul va fi modernizat și lărgit pe o lungime de 4.1 km. Conform documentației, termenul de execuție maxim acceptat este de nouă luni. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12 august.

Valoarea estimată a lucrării este de 30.000.000 lei, fără TVA, iar fondurile necesare sunt asigurate din bugetul Consiliului Județean Timiș și prin Programul Național de Dezvoltare Locală - PNDL.

Ioana NICOLESCU