Autoritățile locale anunță restricționări de circulație și trafic închis în municipiul Timișoara. Mai multe străzi vor intra în reparații și, totodată, vor începe o serie de lucrări pentru lărgirea unor artere. 

În perspectiva anului 2021, când Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii, municipalitatea realizează în oraş mai multe lucrări care au drept scop fluidizarea circulaţiei în zona centrală, prin lărgirea unor artere. Deoarece lucrările în execuţie vor impune o serie de restricţii de circulaţie, primăria face apel la înţelegerea cetăţenilor şi recomandă evitarea, pe cât posibil, a zonelor în care se lucrează”, transmit reprezentanți ai Primăriei Timișoara.

Astfel, în perioada 15 iulie - 9 septembrie, pentru execuția lucrărilor de lărgire a carosabilului se vor institui restricții de circulație:

în Piaţa I.C. Brătianu, pe străzile Martin Luther, Hector, Bd. I.C. Brătianu, Michelangelo, în Piaţa Iancu Huniade, pe strada 20 Decembrie 1989, Bd. C.D.Loga, Bd. Revoluţiei, Bd. Regele Ferdinand, Bd. Regele Carol I.

De asemenea, se va lucra și în alte zone din oraș pentru reparații la drumurile municipale şi se va închide traficul rutier, după cum urmează:
- În perioada 12 iulie-17 iulie, în intervalul orar 7-18, pentru executarea lucrărilor de asfaltare se va închide total circulația pe strada Bujorilor, pe sectorul cuprins între Calea Şagului şi strada Emil Zola.
- În perioada 12-16 iulie, între orele 7-17.30 va fi închisă total circulația pe strada Hebe, pe sectorul cuprins între strada Mureş şi strada Liviu Rebreanu, pentru finalizarea lucrărilor de asfaltare.

Pentru execuţia lucrărilor de întreţinere se vor impune restricţii de circulaţie și în perioada 15 iulie - 26 august, în zona Pieţei Gheorghe Domăşneanu, Calea Stan Vidrighin, Bd. Liviu Rebreanu, strada Venus şi Calea Buziaşului.

Ioana NICOLESCU