Au început lucrările la noul drum care va lega Timișoara de Moșnița Nouă. Este vorba despre conexiunea cu Drumul Boilor, care va avea o lungime de doi kilometri și va contribui la fluidizarea traficului în și dinspre comuna timișeană. 

E un șantier pe care ne chinuim de câțiva ani să îl deschidem și până acum nu am fost în stare să o facem, pentru că nu am fost în posesia terenului de pe traseul acestui drum. Comuna Moșnița a făcut partea sa și în curând, când vom finaliza și noi lucrările, vom oferi cetățenilor o alternativă a drumului actual, extrem de încărcat. Tot acest teren de pe teritoriul municipiului Timișoara are valoare investițională pentru locuințe și fără îndoială, când va exista drumul, va crește și interesul pentru construcții în această zonă”, a afirmat Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara.

Drumul va avea două benzi de circulație, spații verzi, trotuare și piste de biciclete, ambele cu lățimea de 1.5 metri. Totodată proiectul cuprinde și executarea rețelelor de utilități și construirea a trei podețe. Rețeaua de iluminat va avea la bază o tehnologie modernă, cu leduri.

Primăria comunei Moșnița Nouă dorește continuarea proiectului, dar acest lucru depinde în principal de găsirea unei surse de finanțare.
Pentru Moșnița este un drum de acces prioritar vizavi de legătura cu Timișoara deoarece, după cum știm, s-ar putea să avem și legătura prin extinderea la patru benzi cu Moșnița Nouă și clar că acest drum va fi folosit foarte mult de locuitorii comunei. Știm că investiția are la bază un proiect frumos și foarte amplu, cu piste de biciclete, cu trotuare, cu iluminat. Garantăm și noi că vom continua ceea ce ați început prin acest proiect. Ne dorim să continuăm pistele de biciclete și iluminatul, în condițiile în care se va găsi o finanțare. Dacă nu, suntem pregătiți pentru anul viitor. Noi avem deja un Proiect Tehnic pentru sistematizarea comunei, care cuprinde și aceste lucrări, în continuarea proiectului Timișoarei”, a spus și primarul comunei Moșnița Nouă, Florin Bucur.

Lucrările vor fi efectuate de firma Super Construct, iar valoarea acestora se ridică la aproape 13,8 milioane de lei fără TVA. Termenul de execuție este de opt luni, astfel că în prima parte a anului 2020 drumul ar trebui să fie finalizat.

Ioana NICOLESCU