În martie 2019, Anda Carolina Takacs, mamă a trei fetițe, a fost diagnosticată cu metastaze osoase și la ficat, provocate de un cancer la sân. Respinsă de mai multe clinici de tratament, Andei i s-a agravat boala, dar o clinică din Istanbul a reacționat prompt la solicitarea de tratament, iar după câteva zile de internare, boala Andei a început să cedeze. Continuarea tratamentului presupune ședinte de chimioterapie și radioterapie la clinica din Istanbul, unde costurile estimative se ridică la 150.000 de euro.

Comunitatea din Timișoara a venit în ajutorul Andei, duminică, 16 iunie, la Casa Artelor& Klapka (Episcop Augustin Pacha nr. 8 Timișoara), urmând să se desfășoare un nou eveniment caritabil „Maratonul artelor - împreună pentru Anda”. Pentru acest eveniment caritabil, organizatorii au pregătit o zi specială în care participanții se vor bucura de frumusețea artelor, fiind invitați să vină în sprijinul Andei pentru a-i spori șansele de vindecare în așa fel încât să revină în sânul familiei sale.
La acest eveniment cu scop caritabil, participanții vor fi martori la activități pentru copii, expoziții, sesiuni de lectură, concerte, dansuri, accesul urmând să se face pe bază de bilet (25 lei), iar banii adunați, inclusiv din bilete, vor fi donați pentru sănătatea Andei.

Pentru toți cei interesați să ajute, donațiile se pot face în conturile deschise pe numele Takacs Anda Carolina:
Cont lei: RO25INGB0000999905864305;
Cont euro: RO42INGB0000999908368054.

Cornel Seracin