Caravana automobilistică „Go Romania!“, formată din mașini retro românești și poloneze produse în anii 1950-1989, ajunge în Timișoara. Astfel, zeci de bijuterii pe patru roți vor putea fi admirate marți, 11 iunie, la Consiliul Județean Timiș (CJT), unde, începând cu ora 9.30, participanții își vor expune automobilele.

Caravana, ajunsă la cea de-a treia ediție, se desfășoară în perioada 7-18 iunie și are ca scop consolidarea vizibilității și activității României pe piața poloneză de turism. Aceasta se deplasează pe traseul Cracovia - Satu Mare - Marghita - Oradea - Arad - Timișoara - Lugoj - Caransebeș - Drobeta-Turnu Severin - Craiova - Tismana - retur, constituindu-se drept un eveniment de diplomație publică de promovare a „Via Carpatia”, proiect rutier regional.

Caravana este o bună ocazie de promovare a județului nostru în rândul polonezilor. Nu de puține ori am vorbit despre potențialul turismului în Timiș, tocmai pentru că știu cât de important este să ne dezvoltăm și dincolo de ceea ce avem de oferit ca pol de afaceri. Orice efort de promovare este binevenit. Mai mult, proiectul ‹‹Via Carpatia›› este de maxim interes pentru noi. Punerea lui în practică ar fi un important motor de dezvoltare economică și socială”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Cele 20 de automobile, mărci precum Dacia, Fiat Polski, Warszawa, Sirena, Oltcit sau Aro, vor fi expuse mâine, vor putea fi admirate în parcarea CJT (Bd. Revoluției din 1989 nr. 17) până la ora 12.30.

Acțiunea este organizată de Ambasada României la Varșovia și Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română.

Ioana NICOLESCU