În perioada 20-22 iunie, în comuna cărășeană Eftimie Murgu (Rudăria), cunoscută pentru celebrele mori de apă, vechi de sute de ani (complexul Mulinologic din localitate atrage numeroși turiști din țară și de peste hotare, morile de apă fiind incluse în Patrimoniul UNESCO), se va desfășura proiectul „Color the Village”/„Colorează Satul”.
„Color the Village”/„Colorează Satul” este considerat cel mai mare proiect de renovare din Banat, peste 200 de voluntari anunțându-și participarea, cu toții pregătiți să zugrăvească 30 de case din comuna din Caraș-Severin, în numai 3 zile. În proiect se mai așteaptă voluntari, înscrieri putându-se face până în 16 iunie, duminică, ultima zi de înscrieri.


„Vor fi 3 zile în care voluntarii vor avea parte de o experiență unică: vor zugrăvi fațade și porți pentru 30 de case, vor locui în sat, la localnici, vor gusta din produsele tradiționale, vor vizita morile de apă și vor descoperi Valea Rudăriei.
Evenimentul va fi un adevărat festival al faptelor bune. Participanții nu cumpără bilete, ci își pun mănuși și iau pensule în mână. Nu asistă la concerte, ci lucrează cot la cot cu localnicii, să îi ajute să își renoveze casele. Este mult de lucru, însă la finalul celor 3 zile vor fi cel puțin 30 de case frumoase, proaspăt zugrăvite, la care le vom pune și flori la ferestre. Împreună, transformăm un sat, îi dăm din nou viață, din nou culoare”, au transmis organizatorii acestui eveniment.


Evenimentul „Color the Village” este finanțat de „Ursus Breweries” prin programul „Cinstim Binele” și are ca parteneri „Azur” Romania și Primăria Eftimie Murgu. Proiectul beneficiază de sprijinul financiar obținut în cadrul maratonului caritabil „Timotion V”, organizat de Fundația „Comunitară Timișoara” și „Alergotura”.


„Voluntarii care s-au înscris deja sunt și fete și băieți care vor veni singuri sau cu prietenii și familia, să petreacă timpul împreună pentru a ajuta această comunitate. Vin și echipe gata formate, de la diferite companii multinaționale sau instituții publice care doresc să facă adevărate team-buildinguri, dar și să lase ceva în urmă. Avem și elevi de la o școală din Timișoara care vin cu profesorii lor să participe la acest eveniment. Cei care doresc să ni se alăture nu au nevoie de experiență, ei vor lucra în echipe și vor fi îndrumați pas cu pas”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației „Acasă în Banat”.


Pentru a se înscrie, voluntarii sunt nevoiți să intre pe site-ul proiectului, www.colorthevillage.ro și să completeze formularul de înscriere, unde pot alege să participe una sau mai multe zile.

Cornel Seracin