Echipa Universității Politehnica Timișoara (UPT) s-a clasat pe primul loc în finala interuniversitară a competiției „Course en Cours” de la Paris. „Course en Cours” este un eveniment centrat pe științe și tehnologii, organizat sub egida Renault Group, Dassault Systemes și Ministerului Educației Naționale pentru Învățământ și Cercetare din Franța, în data de 5 iunie, la Paris.

Studenții și-au imaginat mașina de mâine, luând în considerare cunoștințele inginerilor de astăzi și folosind aceleași instrumente și procese tehnologice ca și profesioniștii. Practic, echipe de patru până la șase elevi sau studenți au fost responsabile pentru imaginarea, proiectarea, fabricarea, testarea și rularea unui vehicul, sub supravegherea cadrelor didactice.
În finala care s-a disputat miercuri, la stadionul Charléty, au luat parte 34 de echipe, dintre care 12 la etapa interuniversitară. Echipele prezente în finală au fost stabilite în baza unor selecții preliminare, dintr-un efectiv de 145 de echipe. Pe lângă tematica tehnică (proiectare aplicativă în domeniul automotive, probe, CAD, programare PLC, fabricație, testare prototip, viteza și precizia în rulare, calitatea design-ului), în competiție au fost punctate prezentarea echipei, dar și marketingul produsului”, transmit reprezentanți ai UPT.

Echipa de anul acesta a universității timișorene, TimTech, este formată din studenții Sebastian Micu, anul II, Facultatea de Mecanică, Ioan Michiș, anul II, Facultatea de Arhitectură, Adela Păsat, anul I, Facultatea de Mecanică, Andrei Tufiș, anul I, Facultatea de Mecanică, Ionuț Rusmir, anul I, Facultatea de Mecanică, coordonați și îndrumați de cadrele didactice Hannelore Filipescu, Mircea Vodă, Eugen Zăbavă. Colaboratorii acestora din Franța, în cadrul programului Erasmus+, sunt Gabin de Loor și Nicolas Barougier.

Ioana NICOLESCU