Spitalele din cinci localități din Timiș pot accesa fonduri nerambursabile alocate de Consiliul Județean, printr-o schemă de minimis. 

Măsura, lansată în premieră, permite accesarea unei sume de maximum 200.000 euro.
Pentru ca distribuția banilor să se realizeze în mod transparent, instituția a realizat un ghid care prevede condițiile și criteriile de eligibilitate. 

Schema de minimis are ca scop susținerea și stimularea furnizării de servicii medicale, prin achiziția de echipamente medicale. În cadrul programului de finanțare pot intra unitățile sanitare din Sânnicolau Mare, Făget, Jimbolia, Deta și Lugoj. Nu se vor aloca fonduri pentru activități începute sau finalizate la data încheierii contractului de finanțare.
Am implementat măsura în urma consultărilor cu autoritățile locale. Este cunoscut faptul că acestea nu pot face față la toate cheltuielile pe care le presupune dotarea cu echipamente medicale, iar aici este datoria noastră să intervenim. Schema de minimis ne dă siguranța că banii vor ajunge acolo unde e cu adevărat nevoie de ei, în mod transparent”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Termenul până la care unitățile sanitare pot depune cererile și documentele necesare este 28 iunie.

Ioana NICOLESCU