Mai mulți cetățeni ai Timișoarei se declară nemulțumiți de acțiunile primăriei privind amenajarea spațiilor rămase în urma demolării garajelor. Deși spun că au depus mai multe memorii în acest sens, solicitările lor au rămas fără răspuns. 

Ne exprimăm public nemulțumirea față de lipsa de comunicare a Primăriei Timișoara, personal a primarului Nicolae Robu, față de problemele cetățenilor din zona afectată, expuse în memoriile depuse”, spun reprezentanții asociațiilor de locatari din strada Dumitru Kiriac nr. 2 și nr. 2/A.

Nemulțumirile lor sunt legate de faptul că nu au fost consultați de primărie și nu li s-a oferit nicio soluție potrivită nevoilor lor. De asemenea, în locul garajelor dărâmate în perioada 8 - 15 mai, a rămas moloz nivelat, care servește momentan drept parcare. Cetățenii afirmă că primarul „a demarat acțiunea de demolare a garajelor din orașul Timișoara fără a consulta locatarii din zonă cu privire la soluția tehnică adecvată situației reale în ceea ce privește numărul de parcări și numărul real de autoturisme, nu există un proiect sau o simulare de parcare care să satisfacă cu adevărat nevoile locatarilor, locatarii din zonă nu au avut un cuvânt de spus în alegerea variantei de parcare ce se va realiza deși s-au depus solicitări în acest sens, nu s-a primit nicio informare scrisă cu privire la soluția tehnică adoptată de primar, iar parcarea modernă promisă a rămas la stadiul de moloz nivelat”.

La întâlnirile cu locatarii, reprezentanții primăriei au afirmat că demolarea garajelor și amenajarea noii parcări va dura cinci săptămâni: două săptămâni demolarea și trei săptămâni amenajarea parcării. Cu toate acestea, cetățenii nu au fost informați cu privire la firma desemnată să realizeze și să întrețină parcarea și nu li s-a comunicat data finalizării parcării.

Prin urmare, locuitorii din zona Kiriac - Șirianu solicită răspuns scris la documentele depuse și demararea de urgență a lucrărilor de modernizare a zonei. Ei susțin necesitatea amenajării unei parcări cu două niveluri, astfel încât demolarea garajelor să fie prilej de îmbunatățire semnificativă a situației actuale în ceea ce privește locurile de parcare. Diferența dintre 37 de garaje demolate și 38 locuri de parcare, câte ar urma să fie amenajate, este nesemnificativă și considerată de cetățeni „o campanie electorală mascată”.

 

Ioana NICOLESCU