Zeci de amenzi au fost aplicate în ultima perioadă șoferilor din Timișoara care și-au parcat mașinile în locuri nepermise. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continuat să acționeze în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar. 

Un astfel de exemplu este cel al staționării autovehiculelor pe aleile parcurilor din oraș, existând numeroase sesizări pe această linie în ultima perioadă. Cele mai multe astfel de probleme au fost constatate în Parcul Botanic, unde conducătorii autoturisme își parchează autovehiculele pe alei, pe platoul din Parcul Copiilor <<Ion Creangă>>, pe aleile din Parcul UPC și pe cele din Parcul Justiției. În ultimele zile au fost aplicate pentru astfel de fapte un număr de 54 sancțiuni contravenționale”, transmit autoritățile locale.

Poliția Locală Timișoara reamintește că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt cuprinse între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă. Polițiștii atrag atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor. Cei care observă astfel de situații le pot semnala la numerele de telefon ale dispeceratului Poliției Locale, 0256.968 sau 0256.246.112.

 

Ioana NICOLESCU