Harlem Globetrotters, cei mai faimoși baschetbaliști din lume, vin la Timișoara. Echipa își va da întâlnire cu fanii în data de 23 mai, la Sala Polivalenta „Constantin Jude” (Olimpia). 

Harlem Globetrotters sunt cunoscuți pentru abilitățile lor uimitoare de baschet, acrobațiile fenomenale, umor, dar și pentru implicarea lor socială, prin acte caritabile pe teren și în afara acestuia. O echipă de baschet care a depășit și mutat normele baschetului clasic, fiind arhicunoscută în cultura sportului și a divertismentului.

Fanii baschetului vor avea ocazia de a se apropia de acțiune mai mult ca oricând. Turneul din acest an, Fan Powered World Tour, le oferă oportunități multiple de a interacționa cu superstar-urile Globetrotters în timpul meciului, dar și după meci.
Legendara echipă Harlem Globetrotters a fost fondată de Abe Saperstein în 1926, în Chicago, Illinois, cu 20 de ani înaintea fondării Ligii Naţionale de Baschet American (NBA). Primul meci oficial a fost jucat pe 7 ianuarie 1927, iar de-a lungul anilor, echipa a jucat peste 26.000 de meciuri-spectacol, în 123 de țări, fiind primiţi cu braţele deschise de pasionaţii de baschet de toate vârstele, dar şi de personalităţi ca Papa Ioan Paul al II-lea, Papa Francisc, Nelson Mandela, Whoopi Goldberg şi mulţi alţii.
Jucătorii au demonstrat că pot fi entertaineri şi în afara terenului, apărând în 2 filme de la Hollywood în anii `50. Începând cu anul 1970, echipa a apărut constant la emisiunile televizate sâmbătă dimineaţa, a rezolvat mistere împreună cu Scooby-Doo, a apărut în două seriale animate create de Hanna-Barbera, dar şi în propria emisiune televizată live `Harlem Globetrotters Popcorn Machine`. Pentru a le încununa meritele, în anul 1982 Harlem Globtrotters au primit o stea pe Hollywood Walk of Fame”, transmit organizatorii evenimentului.

În circuitul turneului actual sunt incluse două orașe din România, Timișoara și București. Lista superstar-urilor Harlem Globetrotters care vor ajunge la Timişoara îi include pe unii dintre cei mai grandioşi sportivi de pe mapamond: Big Easy, Lights Out, Torch, Spider, Bulldog, Flip, Handles, conduşi de legendarul antrenor Sweet Lou Dunbar.

Evenimentul este organizat cu susţinerea lui Marcel Avram, a companiei D&D East Entertainment şi a Primăriei Muncipiului Timişoara.

Ioana NICOLESCU