Vestra și Fundația Aquademica deschid porțile Academiei de Poliție a Apei. Organizatorii evenimentului îi provoacă pe toți cei interesați să intre în lumea magică a Polițiștilor Apei, la Centrul experimental pentru copii, Aquapic. 

„Luna mai vine, dinspre noi, inedit și interesant, către copiii dornici de aventură și joc inteligent, cu un nou proiect educativ. Scopul concursului Polițiștii apei, din cadrul campaniei educaționale Academia de Poliție a Apei este de a conștientiza copiii asupra importanței gestionării resurselor de apă potabilă și a de a îi educa în sensul consumului sustenabil și responsabil, cu respect față de mediu. Rolul nostru este, așadar, acela de a-i învăța pe copii cum să fie vigilenți la pierderile de apă, în ce mod să intervină în stoparea lor și cum să deprindă noțiuni serioase despre acest domeniu extrem de important din viața noastră”, transmit organizatorii evenimentului.

Așadar, începând cu luna mai, copiii sunt așteptați la academie, pentru a deveni cei mai buni detectivi ai apei.

Implicarea copiilor va fi răsplătită cu trei locuri într-o tabără idilică, la Centrul Cai de Vis din zona Moldovei, în perioada iulie-august, unde se vor împrieteni cu cel mai inteligent prieten al omului și vor învăța cum să-l stăpânească.

Regulamentul concursului se află pe pagina de Facebook a Centrului Aquapic, respectiv a Fundației Aquademica.

Calendarul evenimentului

 

21 mai – 31 mai, ora 12 AM:  participarea la activități, în cadrul Centrului Aquapic
3 iunie - ora 16: termenul limită pentru realizarea activității individuale și returnarea talonului de concurs, completat
4 iunie: tragerea la sorți și anunţarea câştigătorilor
5 iunie: acordarea premiilor

La concurs pot participa elevi din clasele II –V (an școlar 2018/2019), iar înscrierea la concurs se face pe baza participării la activitățile campaniei „Academia de Poliție a Apei”, în cadrul Centrului experimental pentru copii Aquapic. Copiii pot participa numai în grupuri organizate (clasă, cerc de activitate extrașcolar), însoțite de cadre didactice.

 

Ioana NICOLESCU