Au fost demarate procedurile pentru construirea unui bazin de înot didactic la Jimbolia. Consiliul Județean Timiș (CJT) a anunțat lansarea licitației pentru pentru studiul de fezabilitate.
Dimensiunea bazinului de înot va fi de 25 m lungime, 12,5 m lățime, divizat în cinci culoare a câte 2,5 m fiecare. Adâncimea este variabilă, între 1,2 și 1,8 m, prevăzută cu block start-uri la capătul bazinului de 1,8 m adâncime, în conformitate cu normele europene. Bazinul va fi dotat cu vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor.
Estimativ, durata de funcționare va fi de peste 50 de ani.

Bazinul de la Jimbolia este un proiect-pilot, care va putea fi realizat și în alte localități.
Bazinul de înot este destinat în primul rând elevilor, copiilor. În funcție de rezultate, vom face asemenea bazine și în alte localități din județ, cunoscut fiind faptul că bazele sportive sunt aproape inexistente în afara Timișoarei”, spune Călin Dobra, președintele CJT.
Studiul de fezabilitate este estimat la 105.000 lei, iar proiectul tehnic, cu tot cu obținerea avizelor și acordurilor, plus verificarea și asistența tehnică, la puțin peste 300.000 lei. Costurile totale pentru proiectarea și construcția bazinului sunt estimate la 6.000.000 lei (fără TVA). Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 mai.

Ioana NICOLESCU