Autoritățile locale au transmis data până la care toți operatorii de servicii din Timișoara trebuie să treacă în subteran cablurile din zona centrală a orașului. Termenul limită stabilit este 15 mai 2019, iar cablurile care nu vor fi îngropate până la această dată vor fi tăiate.

“Informăm public operatorii de reţele de comunicaţii că termenul limită până la care trebuie trecute în subteran cablurile de telecomunicaţii din zona centrală a Timişoarei este 15 mai 2019. Atragem atenţia asupra faptului că, dacă transferul din aerian în subteran nu va fi efectuat până la termenul limită, după această dată, cablurile rămase pe stâlpi vor fi tăiate”, transmit reprezentanți ai Primăriei Timișoara.

Totodată, persoanele, instituțiile publice și societățile comerciale din zona centrală, care au probleme cu transmisiile de voce/date, sunt rugate să se adreseze direct firmelor cu care au contracte în derulare.

Lucrările de îngropările a cablurilor au început din zona centrală deoarece acțiunea face parte din procesul de pregătire a Timişoarei pentru exercitarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Se va acționa pe o întindere mai amplă, respectiv de la bd. V. Pârvan până în zona Oituz. În zona istorică Cetate, cablurile au fost trecute în subteran deja, canalizaţia fiind realizată în cadrul proiectului de reabilitare cu fonduri europene. În această zonă mai sunt de preluat în subteran cabluri în Piaţa Ţarcului şi pe străzile Paul Chinezu, George Coşbuc şi Matei Corvin, unde se va acţiona în această perioadă. Vor urma străzile M. Eminescu, bd. CD Loga, străzi din zona Michelangelo-Pârvan. După finalizarea trecerii în subteran în zona centrală, se va intra în cartiere.

 

Ioana NICOLESCU