Mii de timișeni au fost diagnosticați cu viroze respiratorii în cursul săptămânii trecute, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș. Cazurile au fost raportate de către unitățile de primiri urgențe, spitalele din județ, serviciul de ambulanță și medicii de familie, în cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecțiilor respiratorii și a gripei. 

Totodată, sute de persoane s-au îmbolnăvit de pneumonie și alte câteva zeci au fost diagnosticate cu gripă.

Datele arată că în perioada 4-10 februarie s-au consemnat 2.387 de cazuri de viroză respiratorie, dintre care 99 au necesitat internare. Numărul pneumoniilor înregistrate a fost de 354, dintre care 51 cu internare. Autoritățile sanitare afirmă însă că procentul îmbolnăvirilor este în scădere cu 35.5% față de săptămâna precedentă.

Și numărul pacienților care s-au prezentat la medic cu simptome specifice de gripă este în scădere. Mai exact, s-au înregistrat 40 de îmbolnăviri, din care 17 cazuri au necesitat internare. În urma testelor de laborator a fost confirmat un caz de îmbolnăvire cu virusul AH1.

Numărul mare de îmbolnăviri a dus anul acesta la aglomerarea holurilor spitalelor și cabinetelor medicale, cauzând îngrijorare în rândul populației. La nivelul întregii țări peste 100 de persoane au murit din caza gripei, dintre care 6 în județul Timiș.

Ioana NICOLESCU