”Timișoara va fi un model de oraș curat” – promite primarul municipiului

 

Străzile din Timișoara vor fi în sfârșit curățate. După ce mizeria s-a tot adunat, contribuind la nemulțumirea timișorenilor, licitația pentru salubrizarea stradală s-a încheiat în sfârșit cu succes. Procedura a fost câștigată de firma Brantner Servicii Ecologice SRL din Cluj-Napoca, care a avut o ofertă de 72,78 milioane de lei, fără TVA. Contractul este încheiat pe o perioadă de patru ani.
„Am încheiat, cu succes de data aceasta, licitația pentru salubrizare stradală. S-a încheiat și perioada de depunere de contestații, nu este nicio contestație [...]. Contractul este unul cadru, pe patru ani. Drept urmare, dacă totul merge bine, și sper să meargă bine, e o firmă serioasă, atunci patru ani nu mai avem probleme. Sper ca nici pe viitor să nu mai fie probleme, ca cele cu care ne-am confruntat fiind într-un gol de contract cu un operator specializat”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.


Potrivit reprezentanților primăriei „Timișoara va fi un model de oraș curat”, însă acest lucru rămâne de văzut. Noul contract va fi semnat săptămâna viitoare și tot atunci vor intra pe străzi și muncitorii firmei clujene.


Reamintim cititorilor că străzile orașului nu au mai fost curățate din toamna anului trecut, de la expirarea contractului încheiat între Primăria Timișoara și Retim. Din luna noiembrie societatea Horticultura s-a ocupat de golirea coșurilor de gunoi din oraș, în baza unui contract în valoare de aproximativ 30.000 de euro.
„Horticultura și-a meritat categoric banii. A făcut treabă foarte bună, dar trebuie să înțelegem că a fost o situație de forță majoră. Și Horticultura și SDM-ul, pe partea de deszăpezire, și-au făcut datoria. Eu am spus de la început că SDM nu o să poată face faţă la deszăpezire, dar nu am putut să plătim decât 30.000 de euro. Nu a fost nimeni la licitaţie, iar eu ilegalităţi nu fac. Prefer să mi se aducă reproșuri decât să fac ilegalități. Legea a permis contract de 30.000 de euro şi așa am făcut. Ştiam că nu se poate face faţă în tot orașul dacă ninge abundent, dar nu aveam alternativă. La fel şi cu Horticultura. Trebuie un număr de angajați care să facă doar asta. Noroc că am fost în situaţia fericită în care angajații Horticultura nu aveau de lucru la spațiile verzi și am putut să le dăm de lucru să facă salubrizare în oraș”, a mai adăugat Nicolae Robu.


Ioana NICOLESCU