Studenții Facultăților Universității Politehnica Timișoara vor începe sesiunea de examene, luni, 14 ianuarie 2019.
Pentru a veni în sprijinul studenților aflați în sesiune, instituția oferă condiții deosebite pentru studiu. Astfel, Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din Timișoara, bibliotecă considerată „cea mai modernă din țară”, își prelungește programul de funcționare pe durata sesiunii, fiind deschisă zilnic între orele 9 - 24. Mai mult chiar, există și o sală de lectură cu 100 de locuri, deschisă non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, un serviciu unicat la nivel național (aceasta a fost folosită chiar și în perioada sărbătorilor, fiind solicitată și în zilele de Crăciun și Anul Nou).
În timpul anului universitar, Biblioteca Universității Politehnica din Timișoara adună circa 70% interes (1.000 - 1.500 de persoane pe zi). În sesiune, gradul de interes ajunge la 100% (peste 2.000 de persoane pe zi). Pe lângă dotările ultramoderne ale bibliotecii (calculatoare, imprimante, scannere, săli de studiu grup, acces la internet WI-FI), aceasta asigură și momente de relaxare necesare în perioadele de studiu intensiv (șezlonguri, sală amenajată pentru tenis de masă).
Noua sesiune de examene reprezintă pentru studenți, pe lângă fixarea și evaluarea cunoștințelor dobândite de-a lungul unei prime perioade a anului universitar 2018/2019 și posibilitatea de a obține o bursă consistentă pentru rezultatele obținute în urma evaluărilor realizate de profesori. La capitolul burse, instituția „a răsplătit mereu performanța, acordând cele mai mari burse din țară pentru studenții merituoși”, se arată într-un comunicat de presă al Departamentul de Comunicare și Imagine al instituției timișorene.
Studenții care au fost evaluați numai cu note de 10 de-a lungul întregului an universitar, obțin burse care ajung la suma de 1.500 de lei/lună, acestea putându-se cumula cu burse sociale sau burse speciale acordate pentru rezultate obținute în competiții recunoscute de nivel național și internațional ori pentru participarea la acțiuni de voluntariat. Astfel, un student poate ajunge să câștige peste 2.000 de lei/lună.
„Nivelul ridicat al burselor de performanță i-a motivat pe mulți dintre studenți, dovadă fiind faptul că, pe anul universitar trecut, 35 de studenți au încheiat cu media 10 pe linie, față de 15 studenți în anul precedent”, se arată într-un comunicat remis mass-media de către Departamentul de Comunicare și Imagine al Universității Politehnica din Timișoara.


Cornel Seracin