Posesorii de panouri fotovoltaice trebuie să știe că începând cu toamna anului 2018, a intrat în vigoare în România posibilitatea de a introduce energie în rețea când au surplus (vara) și să primească înapoi acel surplus (iarna). Acest lucru conduce cel puțin parțial la independență energetică, ceea ce românii își doreau de mult timp. Dar, pentru a beneficia de economie deplină, trebuie să alegeți un sistem de încălzire economic, mai ieftin decât gazul, compatibil cu soluțiile regenerabile și cu o investiție redusă.

AMASS , companie dedicată pe soluții economice de încălzire, mai ieftine decat gazul, promovează 2 solutii economice: radiatoarele cu rocă vulcanică și încălzirea electrică în pardoseală.

Radiatoarele electrice cu rocă vulcanică de la AMASS reprezintă ultimul tip de radiatoare din Germania cu reducere a consumului de până la 40% față de soluția pe gaz și este singurul radiator din lume care garantează consum de energie electrică de max 35 minute/oră. Ele sunt ideale pentru spațiile care trebuie încălzite rapid, pentru spațiile de birouri, locuințe si hale, sunt excelente înlocuitoare ale actualelor soluții de încălzire bazate pe centrale termice, fără a fi nevoie de modificări.

Aceste radiatoare au un sistem economic de încălzire bazat pe 4 funcții de economicitate:

-          Inerția termică foarte mare a plăcilor din interior. Datorită lor, acest radiator își păstrează temperatura încă cel puțin 30-40 minute. Astfel, nu mai este nevoie de alimentare cu energie electrică și se realizează o importantă economie, aducând beneficii financiare extraordinare.

-          Radiatoarele electrice cu rocă vulcanică deoarece nu sunt drepte ca cele de oțel, (suprafața este sub formă de evantai) suprafața lor desfășurată este dublă, deci le crește suprafața radiantă și devin astfel mai eficiente, ajungând să aibă o eficiență față de soluția pe gaz de 30-40%.

-          Radiatoarele electrice cu rocă vulcanică folosesc resursă inepuizabilă, energia electrică și sunt compatibile cu soluțiile de independență energetică.

-          Au inclusă în automatizare o cuplă termică specială care întrerupe consumul de curent când placa ajunge la 80°C. De aici se poate observa cu ușurință că economia este la ea acasă atunci când vine vorba de radiatoarele electrice cu rocă vulcanică AMASS. Astfel, banii alocați facturilor mari pot deveni acum bani pentru alte lucruri care să bucure omul.

Beneficiile radiatoarelor electrice cu rocă vulcanică

Sistemul de încălzire cu radiatoare cu rocă vulcanică AMASS este similar ca preț de investiție cu o centrală cu radiatoare, însă are un timp de funcționare de aproape 3 ori mai mic (2-3 ore pe zi față de 8 ore cât funcționează o centrală) datorită însumării acestor funcții.

În plus, aceste radiatoare reprezintă o investiție durabilă și economică, adică de calitate, au 12 ani garanție, nu necesită costuri de întreținere și sunt produse în Germania la standarde germane

Soluția nu e scumpă, prețul de investiție este  similar cu prețul de investiție a unei soluții de încălzire cu centrală și radiatoare, nu necesită bani în plus, însă aduce beneficii suplimentare.

Nu aveți riscuri de inundații și nici de explozii, sunt foarte elegante și mai înguste decât radiatoarele obișnuite ajutând la designul camerei.

Se pot monta ușor și fără nicio modificare de circuite.

Așadar, dacă vă doriți ca locuința dumneavoastră să fie confortabilă, iar facturile să nu vă creeze stres, puteți alege soluția cu rocă vulcanică de la AMASS. Nu veți regreta !