Fundația Culturală „Jazz Banat” în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, organizează, între 21-23 noiembrie 2018, cea de-a X-a ediție a Timișoara Jazz Festival.

Concertele din cadrul acestui eveniment vor avea loc în două locații din municipiul Timișoara. În zilele de 21 și 22 noiembrie, concertele se vor desfășura la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, iar în ziua de 23 noiembrie, cu începere de la ora 19, la Biserica Millennium din Piața Romanilor, nr. 6 (Piața Traian).

Pe 21 noiembrie, ora 19:00, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, va concerta grupul timișorean „Pământ” (Lorin Gruia - vioară, Marcelle Poaty-Souami - clape, Fery Sekeres - tobe și MirceaArdelean Jr. - leader, bansuri, caval românesc, didgeridoo, bas, voce).

„Pământ” este un proiect World Music cu teme inspirate din folclorul românesc și din diferite stiluri musicale ale lumii (India, Balkan si Afro). Grupul cântă despre natură, folclor, transformare și despre întoarcerea la rădăcini.

Al doilea concert al serii de 21 noiembrie va fi susținut de celebrul chitarist francez de origine vietnameză Nguyên Lê. Nguyên Lê va canta alături de Himiko Paganotti -voce, Romain Labaye - bass și Gergo Borlai -tobe. Cei patru ne vor prezenta proiectul Jimi's Back, inspirat de muzicalui Jimi Hendrix.

În a doua zi a festivalului, joi, 22 noiembrie, de la ora 19:00 vor urca pe scena Timișoara Jazz Festival grupul Sebastian Burneci Quintet. Cei cinci artiști (Sebastian Burneci - trompetă, George Natsis - pian, vocoder, Simona Strungaru - electronice, Adrian Flautistu - chitară bas, Vlad Popescu - baterie și Radu Pop - visuals) vor prezenta ultimul proiect semnat de trompetistul Sebastian Buneci, intitulat „I Dream That I Am Awake” („Visez că mă trezesc”), proiect ce a fost inițiat la începutul anului 2018 și a fost lansat în cadrul Stagiunii de Jazz a Teatrului ACT.

A doua seară va fi încheiată de „Tal Gamlieli Trio” din Israel. Contrabasistul Tal Gamlieli va urca pe scenaTimișoara Jazz Festival alături de Moshe Elmakias - pian și Yosef Ben Roy - tobe.

În ultima seară a acestei ediții a festivalului, vineri, 23 noiembrie, va avea loc concertul susținut de Daniel Dorobanțu și Petre Ionuțescu, concert în care vor lansa albumul „Cartea de piatră”, cel mai recent album al celor doi muziceni timișoreni.

Biletele se vor putea cumpăra la intrare în locațiile în care au loc concertele sau online de pe www.bilete.ro la prețul de 60 lei/zi.

Cornel Seracin