Scriitorul francez Éric Vuillard, laureat al Premiului Goncourt 2017, îşi prezintă, la Timişoara, cartea „Ordinea de zi”.

Lansarea celei mai dezbătute cărţi francofone a anului şi întâlnirea cu cititorii va avea loc sâmbătă, 29 septembrie 2018, de la ora 17, în Aula Magna a Universităţii de Vest Timişoara.

„Ordinea de zi” prezintă întâlnirea secretă din 20 februarie 1933 dintre douăzeci și patru de mari industriași germani și oficiali naziști de rang înalt veniți să ceară sprijin financiar pentru Partidul Național-Socialist înaintea alegerilor legislative. Satisfăcuți de perspectivele care li se oferă, magnații își deschid larg pungile, gest care va avea consecințe cumplite pentru întreaga lume.

Născut în 1968 la Lyon, Éric Vuillard este un scriitor și cineast francez. A fost recompesat cu nenumărate premii literare, iar în 2017 a primit premiul Goncourt pentru cea mai recentă carte a sa, „Ordinea de zi” („L’ordre du jour”, Actes Sud 2017), tradusă și publicată în foarte scurt timp pentru cititorii români de către Editura „Litera”. (A.B.)