Becul potrivit te așteaptă! Vino în magazinul Vitacom unde specialiștii te vor ajuta să alegi.

În 1761, Ebenezer Kinnersley a demonstrat că poate încălzi o bucată de sârmă în așa fel încât să emită lumină. Astăzi sunt becuri care luminează chiar și în pană de curent.

Sună interesant, nu? Becuri care luminează fără să fie conectate la curent. Înseamnă că dacă se întrerupe curentul din cauza unui viscol sau a unei inundații nu vei întâmpina probleme chiar dacă nu ai o lanternă la îndemână. Aceste becuri, relativ nou apărute pe piață, luminează în mod de urgență până la 5 ore. Chiar dacă intensitatea luminii emise în acest mod este mai redusă, acestea te pot salva în situații dificile.

Știai că sunt trei tipuri de lumină în funcție de culoarea acesteia?

Între 2700-3000K culorile sunt considerate calde. Becurile care emit lumină cu nuanță roșie sau gălbuie, sunt recomandate în zonele de relaxare. Acestea sunt asemănătoare luminii de răsărit sau de apus, sau chiar luminii emise de lumânări sau chibrituri care au între 1700-1900K.

Lumina rece, în schimb, cu nuanță albăstruie are în jur de 5500K și este recomandată în spații care necesită un nivel mai înalt de concentrare, dar și pentru băi sau bucătării.Aceasta este asemănătoare cu lumina emisă de Lună, care are  4100K.

Pe lângă aceste tipuri mai este și lumina naturală. Aceasta este cea mai apropiată de lumina emisă de Soare. Fiind între cea rece și cea caldă, este ideală pentru spații de birouri.

Acum e mult mai ușor să alegi. În caz că mai ai întrebări sau cauți sfaturi de la profesioniști, vino în magazinul Vitacom Electronics din Timișoara de pe strada Dimitrie Cantemir nr. 1, din zona Centrului Comercial Bega. În luna iulie beneficiezi de 10% reducere la toată gama de electrice!