A treisprezecea ediție Charity Quiz Night, un eveniment caritabil cu joc de întrebări, va avea loc luni, 25 iunie 2018, de la ora 19. Organizat periodic în Timișoara de asociația Blythswood Banat, seara de joc strânge fonduri pentru a susține educația copiilor din familii aflate în dificultate.

Această ediție are loc pentru prima oară la Vineri 15, pe malul Begăi. Cei care doresc să participe și să fie generoși, sunt rugați să își înscrie echipa online (între doi și șase membri pe echipă) și la eveniment vor dona 20 lei de persoană către asociația Blythswood Banat.

Quiz-ul este organizat în șase runde, a câte opt-zece întrebări fiecare. Subiectele variază de la geografie, cultură generală, actualități, filme și muzică, iar unele runde pot avea răspunsuri în ordine alfabetică sau tematice. Jocul în sine este foarte interactiv: pe de-o parte este un bun prilej de a te distra cu prietenii, iar pe de altă parte este o compeție „serioasă” cu toate celelalte mese.

Donația de 20 lei a unui participant este echivalentul a două mese calde pe zi pentru un beneficiar al serviciilor Blythswood Banat. La ora actuală, din celelalte ediții s-au strâns aproximativ 17.500 de lei.

La Charity Quiz Night, echipele care răspund corect la cele mai multe întrebări vor câștiga premii de grup, iar dacă participă la tombola serii, pot câștiga premii individuale. Un bilet de tombolă costă 5 lei, iar premiile pot valora între 100 și 500 lei.

Toate premiile oferite sunt cadouri din partea firmelor și persoanelor fizice care susțin scopul caritabil. Toți banii strânși la eveniment sunt direcționați centrelor de zi Blythswood Banat pentru îngrijirea copiilor și prevenirea abandonului școlar.

Blythswood Banat coordonează două centre de zi pentru copii de clasele I-VIII din familii aflate în dificultate. Asociația își desfășoară activitatea în orașul Jimbolia, la 45 km de Timișoara, unde există o rată ridicată a abandonului școlar în rândul copiilor din familii cu venit redus. Serviciile oferite acoperă toate nevoile fizice, sociale, educaționale și psihologice ale fiecărui copil. (A.B.)