În anul 1994 lua naștere festivalul studențesc International Student Week în Timișoara (ISWinT), reprezentând cel mai ambițios proiect al tinerilor din Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare Timișoara (Liga AC). Visul lor era să pună Timișoara pe harta destinațiilor preferate de către studenții din întreaga lume și să insufle un nou spirit în rândul timișorenilor, la doar cinci ani după căderea comunismului și deschiderea granițelor.

După 24 de ani și tot atâtea ediții reușite, idealul rămâne același. Urmând să se desfășoare în perioada 23 iulie – 2 august 2018, festivalul ISWinT va aduce în orașul de pe Bega nu mai puțin de 200 de studenți din toate colțurile lumii. Atent selecționați dintr-un număr total de 529 de înscriși, studenții participanți vor avea parte de 11 zile pline de activități menite să le ofere o experiență de neuitat. Astfel, aceștia vor fi încurajați să descopere cultura locală și să interacționeze cu cât mai mulți oameni, având ocazia să se dezvolte pe plan personal și să cunoască adevărata semnificație a cuvântului multiculturalitate.

Tema ediției de anul acesta este ReThink!, reprezentând un îndemn adresat tuturor celor interesați de dezvoltare personală și nu numai. Drepturile omului, voluntariatul, gândirea pozitivă, educația, minoritățile, tradițiile și prejudecățile – toate acestea reprezintă subiecte de discuție care vor fi abordate pe parcursul festivalului, timișorenii fiind invitați în cadrul unor workshopuri deschise să își spună punctul de vedere și să asculte la rândul lor ideile unor oameni veniți dintr-un mediu complet diferit.

De asemenea, publicul timișorean este invitat să ia parte și la evenimentele devenite deja tradiție pentru împătimiții festivalului. Este vorba despre parada ISWinT, o explozie de culoare și bucurie livrată sub forma unei plimbări pe străzile orașului într-o atmosferă extraordinară, și International Night, seara în care oricine își poate răsfăța simțurile cu specialități culinare aduse chiar de reprezentanții celor peste 50 de țări participante la festival, aflând în același timp lucruri noi despre o altă cultură. (A.B.)