Ziua Internațională a Mediului a fost instituită în anul 1972 și reprezintă elementul cel mai important al Programului pentru Mediu al Națiunilor Unite. Evenimnetul este aniversat, an de an, pe data de 5 iunie.

Chiar în data de 5 iunie, cu începere de la ora 11, „Aquatim” marchează această importantă zi. La Uzina de Apă Industrială/Centrul Experimental pentru Copii „Aquapic” (strada Frederic Mistral nr.1), „Aquatim” va marca momentul printr-un eveniment inedit, pregătit special pentru copii, tineri și adulți, desfășurat într-un cadru neconvențional, aproape de natură și de mediul prieten. Evenimentul este înscris în programul național al Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.

„Aquatim” marchează momentul, în parteneriat cu Administrația Bazinală a Apelor, Banat și Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, și lansează, tuturor, invitația de a păși în spațiul Centrului Experimental pentru Copii „Aquapic” unde, timp de o oră, va avea loc un spectacol interactiv în aer liber.

În ambianța naturală a parcului „Aquapic”, în imediata vecinătate a clădirii fostei uzine de apă industrială a orașului Timișoara, dată în funcțiune în anul 1916, clădire de patrimoniu industrial, invitații vor asista la punerea originală în scenă a poveștii „Scufița Roșie”, vor interacționa cu echipa actoricească și vor petrece momente de educație și relaxare.

Accesul în incinta Centrului „Aquapic” este gratuit cu prilejul acestui eveniment, organizatorii lansând invitația cadrelor didactice, „să însoțească grupurile de copii, doritoare să fie parte a acțiunii noastre”.

Cornel Seracin