Ediția de anul acesta R:EVOL:UTION Festival va începe joi, 31 mai, de la ora 18, la Muzeul Satului Bănățean, iar pe durata a trei zile, până în 2 iunie, participanții vor avea parte de fiesta, circ și relaxare, cu capete de afiș internaționale precum Gogol Bordello, Dub FX sau Wilkinson, invitație la dans din partea Nicole Moudaber, Raresh, Ion Ludwig, Barac și Gescu sau Livio & Roby, iar 1000mods, Mortiis, Dordeduh sau The Hellfreaks vor aduce teme ambientale întunecate sau sunete Xtreme.

Harta desfășurării festivalului include 10 zone de concert sau petreceri, 6 baruri (inclusiv un bar cu vinuri), 2 zone chill, o zonă de mâncare, un camping, o zonă artistică, un bazar al artizanilor și-un colț cu haine și produse R:EVOL:UTION, un loc de joacă pentru copii, un cort de prim-ajutor, dar și un backstage și colț al presei și multe surprize.

Festivalul cuprinde și o zonă a copiilor, care-i așteaptă pe micuții jucăuși, în timp ce camping-ul va oferi cele mai bune servicii, cuprinzând dușuri, WiFi și loc de alimentare cu curent. Vor fi proiectate filme, iar în locul de proiecție se amenajează un colț de relaxare.

Organizatori acestui Festival au lansat un apel către participanți, acest apel conținând următorul mesaj: „Suntem siguri că până acum ești întru totul conștient(ă) că nu trebuie să aduci obiecte interzise sau produse comestibile sau de băut din afara festivalului. De asemenea, suntem convinși că spiritul tău respectuos va proteja natura și te va mâna să arunci resturile în coșurile de gunoi”.

Biletele la acest Festival se pot găsi la casa de bilete amplasată la intrare în spațiul de Festival, aceste bilete fiind „zilnice” și pot fi cumpărate între orele 16-04. Schimbul bilete-contra-brățări a început de miercuri, 30 mai, de la ora 18, în Piața Unirii, iar cel care nu au „primit încă textila colorată”, care să-i ofere acces, de joi, 31 mai, o pot achiziționa între orele 13-04, la intrare în spațiul destinat festivalului. Bilete „zilnice” mai pot fi achiziționate la prețul de 99 lei, miercuri, 30 mai, începând de joi, 31 mai, aceste bilete „zilnice” pot fi cumpărate la prețul de 129 lei. 

Apelul organizatorilor pentru participanții la R:EVOL:UTION Festival este următorul: „Grăbește-te și cumpără experiența splendidă de trei zile pentru prețul spectaculos de doar 169 de lei, sau la 189 lei cu camping inclus. Încă le poți găsi pe eventim.ro, iabilet.ro și bilete.ro. Mai puțin și stocul e epuizat”

Cornel Seracin